Dyniowe babeczki z polewą chałwową

Dyniowe babeczki z polewą chałwową

Dyniowe babeczki z polewą chałwową

Przepis na : podwieczorek

Gdybyście tylko mogli poczuć zapach tych babeczek…cynamon, kardamon, miód – coś genialnego. A do tego są cudownie wilgotne i delikatne, mimo mąki pełnoziarnistej. Przyznaję, że wyszły fantastyczne, idealne na jesienny wieczór. Jako bazę zastosowałam pieczoną dynię piżmową – pięknie się zblendowała z miodem, powstał przyjemnie aksamitny mus. Polecam Wam głównie ten rodzaj dyni, chociaż z innymi też powinno wyjść. Warto wtedy dobrze oczyścić miąższ z włókien i porządnie zblendować, żeby pur... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Powiedz dietom nie

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.