Cześć!Mimo śniegu za oknami... święta wielkanocne są już tuż tuż, więc warto pomyśleć o świątecznym menu.Danie, które gości w wielu domach w czasie świąt, to bez wątpienia żurek. Ale czy warto go zrobić z torebki lub gotowego zakwasu w butelce? Chyba nie... :-)Gorąco zachęcam Was do nastawienia własnego, domowego zakwasu na żurek!Można go zrobić na wiele sposobów - z mąki razowej, żytniej, nawet z płatków owsianych i właśnie zakwas, który Wam proponuję jest zrobiony z płatków. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajd... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...