Chleb owsiany

Chleb owsiany

Chleb owsiany

W domu mówimy na owsiany chleb - chleb Jeremka, bo to jest jego ulubione pieczywo.  Ostatnio przyłapałam go jak zajadał się suchymi kromkami.  Chleb pieczony na zakwasie żytnim. Puszysty o regularnych dziurkach, bardzo lekki. Przyjemnie się go wyrabia i bardzo dobrze formuje. Możecie upiec go na kamieniu po uprzednim wyrastaniu w koszykach, lub w foremce.  Polecam  Na dwa małe bochenki będziecie potrzebowali 120 g zakwasu żytniego (aktywnego) 150 g mąki chlebowej pełnoziarnistej  150 g mąki o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.