Przepis na : śniadanie
Dziś przygotowałam specjalnie dla Was przepis na pyszną pastę kanapkową z awokado. Do jej przygotowania nie potrzebujecie blendera, wystarczy widelec. Dojrzałe awokado bardzo łatwo się rozgniata. Pastę z tego owocu możecie przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce. Jeśli pasta zmieni kolor na brązowy to tylko dlatego, że utleniają się związki, które są w nim zawarte, smak takiej pasty się nie zmieni, jedynie wygląd będzie mniej atrakcyjny. Dlatego pastę najlepiej zjadać na świeżo. Jeśli jednak chcecie zachow... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...