Przepis na : obiad
O wyższości kiszonej kapusty nad tą kwaszona pisałam o tu , więc wracać do tego nie będę, ale chciałabym Wam pokazać, że kapusta kiszona to nie tylko bigos, kapuśniak czy surówka. Z kiszonej kapusty można przyrządzić również placki, czy jak kto woli kotleciki. Nie będzie to trudne zadanie, wystarczy kilka składników i gotowe! Składniki: około 200 g kiszonej kapusty, 1 jajko, 1 szklanka wody, 1/2 szklanka mąki żytniej, 1/2 szklanki mąki pszennej, pół pęczka pietruszki, 1 łyżka świeżego lub suszonego koperku... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...