Rogale maślane

Rogale maślane

Rogale maślane

Przepis na : kolacja

Rogaliki są przepyszne, w środku pulchne i żółciutkie. Przygotowując je miałam wiele obaw, m. in. o to, że w trakcie pieczenie mi się rozkleją, ale nic takiego się nie stało. Wręcz przeciwnie, robiło się je łatwo i przyjemnie. Ciasto jest zupełnie inne niż na chleb. Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia". Na końcu przepisu umieszczam fotorelację, która ułatwi Wam zrobienie rogali. SKŁADNIKI 250 ml letniego mleka 20 g drożdży 1 łyżka cukru 3 łyżki mleka w proszku 1 jajko +... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.