Muszę przyznać, że mimo tego, że jem potrawy na bazie gryki, to do dzisiaj nie mogę się do niej przekonać. Tym bardziej mnie zaskoczyło, że mój dwuletni syn, który jest strasznym niejadkiem, rzucił się na gofry ze smakiem. Osobiście bardzo mnie to cieszy, bo gryka jest bardzo zdrowa. Gofry polecam podawać z sadzonym jajkiem, szczypiorkiem i pomidorkami koktajlowymi. Najlepiej sprawdzą się na śniadanie. Przepis stworzyłam na potrzeby konkursu #mpm #wlaczgoscinnosc . Lubię brać udział w konkursach kulinarnyc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...