Młode buraczki są Mega smaczne.. Na 2-3 ludzi potrzebujesz: - 10 małych młodych buraków - 1 średnia młoda cebula - 1 cykoria - 1 pomidor malinowy duży - 2 mozzarelle 125 g - pół kalarepy - 1 awokado - kilka ziaren słonecznika opcjonalnie - łyżka octu jabłkowego - 3-4 kromki chleba Buraki oczyść i ugotuj w osolonej wodzie z łyżką octu jabłkowego, to pozwoli zachować piękny kolor buraków (około 40 min) do miękkości. Gdy już będą miękkie zlej je zimną wodą i obierz. Kalarepę obierz i pokrój jak najcieniej, ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne