Hiszpański omlet

Hiszpański omlet

Hiszpański omlet

Przepis na : śniadanie

Hiszpański omlet to tradycyjne dane z Hiszpanii, składające się głównie z ziemniaków i jajek . Znane jest pod nazwami tortilla española albo tortilla de patatas . Hiszpański omlet z ziemniakami to bardzo pożywne i szybkie do przygotowania śniadanie , które dobrze wpisuje się w żywienie paleo. Podstawowa wersja tego dania składa się tylko z jajek, ziemniaków, soli i oliwy do smażenia, ale bardzo często spotykana jest także cebula (taki omlet z cebulą niektórzy nazywają tortilla de patatas con cebolla ). Inne sp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu PaleoSMAK

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.