Croissant z jajecznicą i pomidorami

Croissant z jajecznicą i pomidorami

Croissant z jajecznicą i pomidorami

Przepis na : śniadanie

Wstawać, śpiochy, śniadanie czeka;) Ja już dawno na nogach, obmyślam truskawkowe plany na weekend i chyba nawet wiem, co dobrego przygotuję na deser. Ale o tym ciut później, a na razie szybciutko pędźcie do kuchni, bo czeka pyszny maślany croissant z jajecznica. I to właśnie jajecznica zasługuje na pochwały i zachwyty, gdyż smakuje wyśmienicie. Ot, żadna to filozofia usmażyć jajecznicę, pomyśli ktoś. Może i tak, ale TA jajecznica posiada pewien tajemniczy składnik, który sprawia, że jest lekka, delikatna w sm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.