Focaccia z czosnkiem i ziołami

Focaccia z czosnkiem i ziołami

Focaccia z czosnkiem i ziołami

Uwielbiam focaccię i jadłam ją już chyba w każdej możliwej wersji. Nawet we Włoszech foccacia różni się z zależności od regionu a nawet restauracji w której ją próbowaliśmy, jednak zdecydowanie częściej spotykałam taką odrobinę grubszą, pięknie wyrośniętą w środku, koniecznie podaną z dodatkiem najwyższej jakości oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Po raz pierwszy moja foccacia wyrastała z lodówce. Powoli przekonuję się do tej formy wyrastania przy pizzy czy pieczywie, dzięki temu upiekłam najlepszą foc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.