Pierogi bez glutenu i bez jajek Składniki na pierogi: 1 szklanka mąki gryczanej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 szklanki mąki ryżowej + ok 0,5 szklanki do podsypania 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego 5 łyżek oleju 1,5 szklanki przegotowanej wody 0,5 łyżeczki soli Siemie lniane zalałam wrzątkiem i odstawiłam, tak by utworzył się glut. Mąki przesypałam do miski, dodałam sól, siemie lniane i wymieszałam. W mąkach zrobiłam wgłębienie i stopniowo dodawałam wodę, zgarniając mąkę do środka. Dodałam olej i zaczęł... czytaj dalej...
Zdrowa dieta to moja pasja. Przekonałam się, że dzięki odpowiedniej diecie można wyeliminować wiele problemów zdrowotnych. A juz na pewno poprawić komfort życia. Zachęcam wszystkich do gotowania bez sztucznych barwników, konserwantów oraz ulepszaczy smaku.