Wtorek: Zapiekanka ziemniaczano-batatowa cottage pie

Wtorek: Zapiekanka ziemniaczano-batatowa cottage pie

Wtorek: Zapiekanka ziemniaczano-batatowa cottage pie

Cottage pie jest jak wytrawne ciastko: kremowe, rozpływające się w ustach, pełne smaków, aromatów i warzyw. I bardzo zdrowe. Przygotowanie: 50 minut Pieczenie: 20-25 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 4 Jak ziemniak uratował Europę Potato, papa, kartoffel, pomme de terre, patata, kartoszki, pyry, grule – ziemniak, największy prezent jaki Ameryka dała Staremu Kontynentowi, niepozorna bulwa, która uratowała miliony Europejczyków od śmierci głodowej. Szczególną rolę odegrał on w historii Irlandczykó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, zapiekanki, zapiekanka, mięso, tarta, mielone, sosy, rosół, obiad, ryby, ryba, zapiekanka ziemniaczana, ciasteczka, wołowina, ciastka , zapiekanka z mięsem , mięso mielone, sos pomidorowy, pieczone ziemniaki, seler naciowy, mięsa pieczone, zapiekanka z ziemniakami, ziemniaki zapiekane, pieczeń z mięsa mielonego, zapiekanka z serem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.