Przepisy na wigilię: Barszcz grzaniec

Przepisy na wigilię: Barszcz grzaniec

Przepisy na wigilię: Barszcz grzaniec

Barszcz do picia jest o wiele bardziej wyrazisty od barszczyku z uszkami. Ma charakter, ostrość, potężny aromat i moc, jak dobry trunek. Oto przepis na rozgrzewający barszcz grzaniec. Kiedy za oknem nastaje słota, nadciąga zimna, wilgotna jesień, w naszym domu stałym gościem, aż do wiosny zostaje grzaniec – rzadziej robiony na bazie wina, częściej jako kufelek rozgrzewającego, aromatyzowanego korzeniami i cytrusami piwa. Od kiedy jest z nami Miłosz jest to oczywiście piwo bezalkoholowe, ale zresztą nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

barszcz, drożdżowe, buraki, jabłka, barszcz wigilijny, kolacja, czarna porzeczka, porzeczki, mięso, zupa, barszcz z uszkami, barszcz czerwony, uszka z mięsem, czerwona porzeczka, wigilijny barszcz czerwony

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.