Barszcz do picia jest o wiele bardziej wyrazisty od barszczyku z uszkami. Ma charakter, ostrość, potężny aromat i moc, jak dobry trunek. Oto przepis na rozgrzewający barszcz grzaniec. Kiedy za oknem nastaje słota, nadciąga zimna, wilgotna jesień, w naszym domu stałym gościem, aż do wiosny zostaje grzaniec – rzadziej robiony na bazie wina, częściej jako kufelek rozgrzewającego, aromatyzowanego korzeniami i cytrusami piwa. Od kiedy jest z nami Miłosz jest to oczywiście piwo bezalkoholowe, ale zresztą nie... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.