Przepis dnia: Słodko-kwaśno-słony kalafior adobo

Przepis dnia: Słodko-kwaśno-słony kalafior adobo

Przepis dnia: Słodko-kwaśno-słony kalafior adobo

Kalafior adobo w delikatnym sosie jest daniem niesamowicie smacznym i bardzo prostym. Na dodatek możne je szybko przyrządzić. Jest gotowe w czasie jakim gotuje się ryż. Czas : 30 minut Poziom trudnośc i: Łatwe Liczba porcji : 2 Kalafior adobo to wegetariańska wersja kurczaka adobo, który jest narodową potrawą Filipińczyków. Przyrządza się go w ten sposób, że mięso jest duszone w słodko-słono-kwaśnym sosie z sosu sojowego, octu i cukru. Mikstura karmelizuje się pod wpływem temperatury nasycając kurczaka nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kalafior, ryż, sosy, kurczak, kalafior pieczony, mięso, zapiekanki, zupa, zapiekanka, spaghetti, kurczak pieczony, zapiekanka z kurczaka, zapiekanka z kurczakiem, kurczak z ryżem, bez pieczenia

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.