Niedzielny obiad: Kurczak z pieczonymi winogronami

Niedzielny obiad: Kurczak z pieczonymi winogronami

Niedzielny obiad: Kurczak z pieczonymi winogronami

Z upieczonych winogron i pieczonego kurczaka powstaje pyszny, lekki sos, który dodatkowo aromatyzują upieczone szalotki. Po prostu pycha! Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji: 2 duże Kurczak w winogronach – dobrana para Są takie dni, kiedy człowiek nie ma pomysłu, czasu i ochoty na robienie niedzielnego obiadu, a z drugiej strony odczuwa psychologiczną presję, że w niedzielę godziłoby się podać coś specjalnego. Jest na to sposób – kurczak z winogronami, danie bardzo proste, szybkie i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, kurczak pieczony, sosy, obiad, udka , pieczone ziemniaki, ziemniaki, ryż, udka z kurczaka, podudzia z kurczaka, pieczone udka, kurczak z ryżem, szybki obiad

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.