Makaron po syczuańsku w 10 minut

Makaron po syczuańsku w 10 minut

Makaron po syczuańsku w 10 minut

Makaron po syczuańsku w 10 minut. Proste chińskie danie. Cała praca ogranicza się do wymieszania makaronu z pikantnym, słodko-kwaśnym sosem. Czas : 10 minut Liczba porcji: 2-3 Kalorie (dla podanej ilości składników) : 1 156,0 kcal Białka: 35,7 g Węglowodany: 183,9 g Tłuszcze: 30,8 g (wyłącznie zdrowe tłuszcze z orzechów i masła orzechowego) Makaron łatwy do przygotowania jak zrobienie chińskiej zupki instant z torebki. I równie szybki w wykonaniu. Możecie użyć dowolnego chińskiego makaronu, ale najlepszy jest ryżo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, fasolka, fasolka szparagowa, brokuł, szpinak, kalafior, makaron ze szpinakiem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.