Węgierski gulasz jest daniem bardzo prostym, jednogarnkowym, idealnym na chłodniejsze dni. Nasz przepis jest lżejszy od klasycznej wersji, bo z indykiem i bulionem warzywnym. Czas: 50 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 4 Słowo gulasz w Polsce kojarzy się z zawiesistą, gęstą zupą i dlatego, kiedy Polak pojedzie na Węgry (albo na Słowację) i zamówi gulasz no to bywa, że jest nieco zaskoczony, a może nawet rozczarowany, bo kelner postawi przed nim zupę o dość rzadkiej konsystencji. Węgierski gulasz ta... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.