Kluski śląskie z pęczaku

Kluski śląskie z pęczaku

Kluski śląskie z pęczaku

Kluski śląskie z pęczaku robi się łatwiej niż klasyczne, ziemniaczane kluski. Są przy tym znacznie zdrowsze. I pyszne. Czas : 15 minut Poziom trudności: Dość łatwe Liczba porcji: 2 Jeśli masz wątpliwości, czy z kaszy można zrobić kluski śląskie i zastanawiasz się jak coś takiego może smakować, to odpowiadamy, że owszem można, a smakują pysznie. Kluski śląskie z pęczaku są bardzo delikatne, miękkie i nieco bardziej „gumowe” niż ziemniaczane odpowiedniki. Robi się je nadzwyczaj łatwo, ponieważ zmiksowany na gładk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ciasto, boczek, kopytka, szynka, surówka, kapustą, szynka gotowana

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.