Czwartek: Panissa risotto z mielonym mięsem i fasolką

Czwartek: Panissa risotto z mielonym mięsem i fasolką

Czwartek: Panissa risotto z mielonym mięsem i fasolką

Nietypowe risotto, bo w składzie ma fasolkę i sporo mięsa. Niesamowicie sycące i łatwe do zrobienia. Czas przygotowania : 10 minut Czas gotowania : 20 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 duże Z panissą jest trochę zamieszania. Bo jeśli zaczniecie szukać na nią przepisu to możecie trafić na zupełnie inne danie, nie na risotto. Panissa to znana we Włoszech postna potrawa – polenta z mąki z ciecierzycy. Czymś zupełnie innym jest paniccia/paniscia, czyli risotto z północnej części Włoch, z Piemo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

risotto, ryż, mielone, mięso, fasolka, mięso mielone, tarta, boczek, szynka, sos pomidorowy, czerwona fasola, fasola czerwona, zupa, kiełbasa, pasta, sosy, wieprzowina, pasty, szynka gotowana, dania mięsne, zupa z mięsem mielonym, zupa pomidorowa, zupa warzywna

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.