Czwartek: Najprosty wegetariański “chińczyk”

Czwartek: Najprosty wegetariański “chińczyk”

Czwartek: Najprosty wegetariański “chińczyk”

15 minut i armatyczne chińskie danie gotowe. To najprotszy “chińczyk” do zrobienia. NIe wymaga specjalnych umiejętności. Trzeba mieć tylko pod ręką kilka przypraw z kuchni azjatyckiej. Czas: 15 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 duże   Składniki: Boczniaki 250 g Brokuł mała główka Kalafior mała główka 1 marchewka Makaron ryżowy 200 g 1 łyżka oleju Sezam do posypania Sos sojowy do smaku Sos 4 łyżki cukru brązowego lub miodu 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka tartego imbiru 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, makaron, makarony, tarta, kalafior, brokuł, imbir, brokuły, mięso, makaron po chińsku, dania z makaronem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.