Czwartek: Meksykańskie zapiekane słodkie ziemniaki

Czwartek: Meksykańskie zapiekane słodkie ziemniaki

Czwartek: Meksykańskie zapiekane słodkie ziemniaki

Aromatyczna i treściwa zapiekanka, po której nie trzeba zmywać naczyń. Zapiekane łódeczki z batatów świetnie nadają się na lunch do pracy. Bardzo też smakują dzieciom. Czas: 50 minut Poziom trudności: Dość łatwe Liczba porcji: 2 Składniki: 2 średniej wielkości słodkie ziemniaki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 filet z indyka (opcjonalnie) 1 mała cebula 1/4 szklanki jogurtu Kika łyżek kremowego serka białego 1 kulka mozzarelli (może też być cheddar lub inny miękki ser) Mały pęczek kolendry 1/2 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, indyk, ziemniaki zapiekane, zapiekanka, zapiekanki, czerwona fasola, mięso, fasolka, zapiekanka z ziemniakami, pieczone ziemniaki, mięsa pieczone, zapiekanka z serem, zapiekanka z mięsem , zapiekanka meksykańska

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.