Bigos z kapusty pekińskiej z soczewicą

Bigos z kapusty pekińskiej z soczewicą

Bigos z kapusty pekińskiej z soczewicą

Bigos z kapusty pekińskiej zrobisz raz, dwa, trzy, bo nie wymaga długiego duszenia. Jest lekki, zdrowy i bardzo smaczny. Podobne jak klasyczny bigos, dobrze smakuje następnego dnia. Czas : 30 minut Poziom trudności : Nie za trudne Liczba porcji: 2 duże Ostatnio rozmawialiśmy z Agnieszką, że zjedlibyśmy dobry, polski bigos. Żeby go jednak zrobić trzeba mu poświęcić sporo czasu, poza tym nie jest to, oględnie mówiąc, danie lekko strawne. Poszliśmy więc na skróty i zrobiliśmy lekki bigos z kapusty pekińskiej, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bigos, kapustą, kapusta pekińska, cukinia, kurczak, sosy, mięso, pierś, pierś z kurczaka, filet z kurczaka, kurczak wędzony

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.