Przepis na : śniadanie
Żurek w wielu domach podawany jest na niedzielne, wielkanocne śniadanie. Choć jest to zupa, którą można zrobić sobie każdego dnia, w ten świąteczny poranek smakuje wyjątkowo. Jeśli przy stole dodamy, że żurek na zakwasie zrobiliśmy z domowego zakwasu, zaplusujemy nawet u teściowej. Udostępnij Składniki na żurek na zakwasie 600 ml zakwasu na żurek 5 białych surowych kiełbas 2 średnie marchewki 1 pietruszka 1 mały kawałek selera 2 duże ziemniaki 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego szczypta... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...