Przepis na : obiad
Tegoroczna jesień nie rozpieszcza nas pogodą i kolorami, za to tradycyjnie wielobarwnych warzyw na bazarku jest pod dostatkiem. Warto teraz po nie sięgnąć i ugotować lekką, rozgrzewającą i kolorową zupę kalafiorową . Od dawna gotowanie zup zaczynamy od podsmażenia warzyw na oleju lub maśle klarowanym, dzięki czemu szybciej robią się miękkie, a ich smak również się wzbogaca. Tak było i tym razem i choć zrezygnowaliśmy z dodania mięsa, smak zupy kalafiorowej był intensywny i głęboki. Składniki na zupę kalafioro... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...