Rzadko gotujemy zupy, co widać także na naszej stronie, ale po świątecznych sycących daniach nadeszła pora na coś lżejszego, czyli zupę jarzynową z brukselkami . Początkowo zastanawialiśmy się, czy zrobić ją w wersji bezmięsnej, jednak ostatecznie bazą dla niej był wywar przygotowany na porcji rosołowej. Zupa z brukselką i fasolką szparagową inspirowana kuchnią mojej Mamy sprawiła, że na chwilę przeniosłam się w świat kulinarnych nastoletnich wspomnień. Udostępnij Zupa jarzynowa z brukselkami – składnik...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...