W ostatni weekend były u mnie takie oto pączki. Jest biała obręcz, jest aromat pomarańczy oraz pyszne pomarańczowe nadzienie i lukier! Normalnie sama pomarańczka ;). Bardzo orzeźwiające i leciutkie, nie tak słodkie, jak te z marmoladą. Wyrobione ciasto ma piękny pomarańczowy kolor za sprawą soku i żółtek. Uwielbiam ten moment, gdy po wyrośnięciu wyciągam ciasto z miski i na 99% jestem pewna, że pączki usmażą się z tą upragnioną jasną obrączką wokół. Świadczy ona m.in. o dużej lekkości i puszystości p... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...