Przepis na : obiad
Sos kurkowy , czyli sos ze świeżych kurek, to idealny dodatek do makaronu, klusek, mięs czy placków. Ten tradycyjny sos grzybowy jest delikatny, kremowy, z duża ilością pysznych kurek. Sos kurkowy – do makaronu i do mięs Kurki w sezonie pojawiają się w mojej kuchni regularnie. Uwielbiam je za wyjątkowy, delikatny smak i różnorodność zastosowania. Fantastycznie smakują jako dodatek do jajecznicy na śniadanie czy klusek lub mięs na obiad. Kurki są też bardzo wdzięcznymi grzybami do marynowania . Możeci... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...