Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym

Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym

Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym

Przepis na : obiad

Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym to idealny jesienny obiad. Kremowe kluseczki z dodatkiem niezwykle aromatycznego masła szałwiowego to bezbłędna propozycja na obiad dla dwojga lub dla całej rodziny. Co to jest gnocchi? Gnocchi to małe włoskie kluseczki. Wywodzą się z północnych regionów Włoch, ale pojawiają się na talerzach w domach całym kraju. I jak to w przypadku większości włoskich przepisów bywa, rodzajów gnocchi jest tyle, ile regionów. W zależności od miejsca przygotowywania, na liście składników gnoc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na-talerzu.pl

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Na-talerzu.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

obiad, ziemniaki, dynia, ciasto, śniadania, kluski, fit, kolacja, sosy, chleb, szpinak, makaron, deser fit, pieczone ziemniaki, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, makaron ze szpinakiem

Inne przepisy z Na-talerzu.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.