Przepis na : śniadanie
Dziś przedstawiam przepis na pyszne, puszyste drożdżowe racuszki z jabłkami. Można je podać z cukrem pudrem, żurawiną lub podsmażanymi jabłkami z cukrem. Przepis na racuszki znalazłam we wrześniowym magazynie "Kuchnia". Zapraszam do przygotowań! Składniki na racuszki: 40 g świeżych drożdży 1 czubata łyżka cukru 500 ml ciepłego (NIE gorącego!) mleka 400 g mąki żytniej 3 jajka 70 g roztopionego masła 1/2 łyżeczki soli 1 duże jabłko olej do smażenia Dodatkowo: cukier puder, żurawina lub podsmażane jabłka* CZAS PR... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...