Brukselka i spółka z patelni

Brukselka i spółka z patelni

Brukselka i spółka z patelni

Ojczyzną brukselki jest Belgia. Brokuły znane są od czasów starożytnej Italii. Stamtąd też jest cukinia. Bulgur pochodzi z Bliskiego Wschodu. Papryka przywędrowała do Europy z Ameryki Południowej, a cebula z Azji. To międzynarodowe danie zachwyci nie tylko wegetarian.   Składniki 12 szt. brukselki 1 mały brokuł 1 mała czerwona papryka 1 mała cukinia 1 czerwona cebula 4 łyżki kaszy bulgur 1 łyżka sosu pindżur lub ajwaru 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka cu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

brukselka, brokuły, kasza, papryka, brokuł, cukinia, sosy, cebula, cynamon, warzywa, kapustą, mielone, sos sojowy, mięso, niskokaloryczne, przekąski, dania bez mięsa, warzywa na patelnie, sos ziołowy, sos do mielonego , mielone z warzywami, mięso mielone, mięsa pieczone, bez pieczenia, czerwona kapusta, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.