Awokado z jajkiem i boczkiem

Awokado z jajkiem i boczkiem

Awokado z jajkiem i boczkiem

Przepis na : śniadanie

Przyznajcie się – kto zaczął 2020 stwierdzeniem “Nowy rok – nowa/y ja!”? 😉 Dla niektórych to czas pracy nad sobą, dla innych po prostu kolejny rozpoczęty rok. Dla tych, którzy chcą zacząć dbać o to co jedzą mam przepis na pyszne śniadanie na dobry początek dnia. Mowa o awokado z jajkiem i boczkiem. Szybki i prosty przepis, którzy pomoże Wam trzymać się noworocznych postanowień o zdrowszym odżywianiu. Spróbujcie koniecznie! 😉 Składniki: 2 duże, dojrzałe awokado 4 jajka 20 g tartego parmezan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mostek w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.