Sos awokado z jogurtem

Sos awokado z jogurtem

Sos awokado z jogurtem

Składniki: 1 dojrzałe awokado, 1 ząbek czosnku, 150 g jogurtu naturalnego, 2 łyżeczki świeżego koperku, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól do smaku, pieprz kolorowy do smaku.  Przygotowanie: Należy obrać awokado ze skórki, wyjąć pestkę i pokroić miąższ w kostkę. W moździerzu lub miseczce rozgnieść na pastę awokado, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem świeżo zmielonym. Całość wymieszać z jogurtem, koperkiem i oliwą. Sos idealnie pasuje do paluszków z ci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

awokado, jogurt, sosy, koperek, pasty, ciasto, pasta, mięso, ciasto z jogurtem naturalnym

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.