Chleb pszenno razowy ze słonecznikiem i siemieniem lnianym

Chleb pszenno razowy ze słonecznikiem i siemieniem lnianym

Chleb pszenno razowy ze słonecznikiem i siemieniem lnianym

Chleb domowy, jest zawsze wyjątkowy. Bo jak sami go przygotowujemy, to najlepsze składniki dodajemy. Ja mąkę z zaczynem drożdżowym zmieszałam, ziaren słonecznika, siemienia lnianego i płatków żytnich dodałam. Ciasto dokładnie wyrobiłam i w siemieniu jeszcze je obtoczyłam. W cieple ciasto rosło znakomicie, a po upieczeniu smakowała wyśmienicie. Składniki: 50 g świeżych drożdży, 1 łyżeczka soli, ½ łyżeczka cukru, 200 g mąki pszennej, 150 g mąki razowej, 100 g słonecznika łuskanego Kresto, 100 g płatków błyskawic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, słonecznik, drożdżowe, chleb, łatwe ciasto, pieczywo, domowe pieczywo, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, chleb z ziarnami, chleb na drożdżach , chleb razowy, chleb mieszany

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.