Przepis na : obiad
Co jakiś czas aktywuję grzybka tybetańskiego . O jego zdrowotnych właściwościach już pisałam , a w internecie też można przeczytać wiele. Sam kefir daje wiele możliwości podania. Koktajl, z dodatkiem ulubionych owoców, to najszybsza forma (oprócz samego kefiru). Kolejnym sposobem na jego wykorzystanie są placki z jabłkami na kefirze z grzybka tybetańskiego. Składniki: - 3 szklanki kefiru z grzybka tybetańskiego * - 2 jajka - ok. 2 szklanki mąki tortowej * - ok. 3/4 szklanki krupczatki * - 1/2 łyżeczki prosz... czytaj dalej...
Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...