Kefir malinowy z grzybka tybetańskiego

Kefir malinowy z grzybka tybetańskiego

Kefir malinowy z grzybka tybetańskiego

Grzybek tybetański (kefirowy) i napój z niego przyrządzany, był stosowany od wielu setek lat przez mnichów  z Tybetu zarówno w medycynie, jak i w kosmetyce. Był nazywany eliksirem młodości, ponieważ ludzie, którzy regularnie go pili cieszyli się zdrowiem i długowiecznością. Przez pokolenia wiedza i zwyczaj stosowania tego probiotycznego napoju były przekazywane, przez starszych młodszym. I tak przez wieki przetrwał do naszych czasów. Kefir jest fermentowanym napojem mlecznym o długiej historii i tradycji st... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.