Przepis na : śniadanie
Danie kuchni arabskiej - wywodzące się z Tunezji - dla miłośników jajek na śniadanie - propozycja idealna :) Przepis możemy wzbogacać o ulubione dodatki. Podstawowy przepis na szakszukę to chyba jednak mój ulubiony :) SKŁADNIKI (na 1 porcję - 277 kcal) 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku kawałek papryczki chili (w zależności od upodobań) 2 pomidory 2 jajka 2 łyżki posiekanego szczypiorku (może być natka albo kolendra) 1 łyżeczka oliwy z oliwek/oleju rzepakowego sól, pieprz, kmin rzymski PRZYGOTOWA... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...