Przepis na : śniadanie
Wiecie już że uwielbiam szparagi miłością wielką acz krótką - bo sezon krótki ;) Dlatego zawsze staram się maksymalnie wykorzystać je w kuchni wiosną :) Uwielbiam też omlety na śniadanie (no wiecie jajka na śniadanie = przyspieszenie metabolizmu :)) Dlatego dziś pyszne połączenie - to co bardzo lubię łączyć w omletowych propozycjach - pomidorki i feta plus ukochane zielone szparagi :) Mega pycha! Oczywiście można zjeść omlet na lekki obiad czy kolację - jeśli komuś mało - dorzucając jeszcze jedno jajko :) S... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...