Dziś ponoć święto marchewki, więc jest oczywiście ..zupka marchewkowa.. około 1 kg marchewek bulion 2 łodygi selera naciowego 1 pietruszka 1 por kilka ziemniaków 2-3 łyżki płatków ryżowych 1-2 łyżki masła śmietana sól, pieprz Połowę marchewek, pietruszkę i selera obrać ,zetrzeć na tarce.Resztę marchewki pokroić na cienkie półplasterki.Por pokroić w piórka,a ziemniaki w kostkę.Do bulionu dodać pokrojone warzywa, przyprawy i gotować do miękkości warzyw.Pod koniec dodać płatki ryżowe i masło.Dodać także ś... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...