
Do upieczenia takich ziemniaków przybierałam się od dawna..ale jak już dostałam paprykę wędzoną musiałam wypróbować..w sumie można zrobić i bez takiej papryki, ale akurat ta wędzona daje przyjemny posmak i zapach jakby ziemniaczki były naprawdę pieczone w ognisku..Przepisów na takie ziemniaki w sieci jest wiele ...ja korzystałam z tego. 1 kg ziemniaków 1/2 szkl. mąki żytniej lub innej pełnoziarnistej 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżeczka papryki ostrej 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 1 łyż... czytaj dalej...

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...