Były żeberka duszone w piwie ,do których użyłam 1 szkl.piwa ,a że szkoda wylać resztę piwa postanowiłam coś jeszcze zrobić i wybór padł na chlebek, tym razem [ kilka przepisów na chleb z piwem na blogu już jest ] skorzystałam z tego przepisu.Chlebek wyszedł pyszny , a u mnie czas przygotowania zaczynu i wyrastania był znacznie krótszy niż 4 godziny jak jest wg oryginału. Zaczyn 3 łyżeczki suszonych drożdży 150 ml letniej wody 150 g mąki pszennej typ 750 ciasto właściwe 275 g mąki pszenna typ 650 1,5 łyżeczki... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...