Przepis na : obiad
Szybki obiad, kolacja, danie w 15 minut. Wystarczy kilka składników a smak… niepowtarzalny. Składniki 1 płat ciasta francuskiego kilka plasterków szynki 20 dag startego na grubych oczkach sera żółtego 1/4 pokrojonej w piórka czerwonej cebuli pietruszka 2 jajka sól pieprz Ciasto wykładamy na formę do tarty. W misce rozbijamy jajko, dodajemy starty żółty ser, solimy, pieprzymy. Do tarty – na spód ciasta dodajemy poszarpaną szynkę, pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, zalewamy wszytsko jajkiem z se... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...