Przepis na : deser
Pieczona owsianka na jogurcie naturalnym z jabłkami i cynamonem (Śniadanie jednoosobowe) Składniki: 50g płatków owsianych górskich lub zwykłych (pół szklanki) 125g jogurtu naturalnego (pół szklanki) jajko 2 łyżki miodu lub erytrytolu 1/2 jabłka cynamon Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz jabłka) umieść w naczyniu żaroodpornym i dokładnie ze sobą wymieszaj. Jabłko obierz ze skórki, pokrój w pół księżyce i udekoruj nimi wierzch owsianki. Piecz w temperaturze 180*C przez 30 minut. Podawaj gorącą. Kalor... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...