Tort z niskim indeksem glikechemicznym a jednak z doskonałym smakiem. Uwielbiam mak i masło orzechowe więc jest to dla mnie idealne połączenie. Dodatek borówek przełamuje delikatnie smak i dodaje świeżości. Składniki: 4 jajka 60 g erytrytolu drobno zmielonego w blenderze 2 łyżki maku 40g mąki owsianej lub zmielonych płatków owsianych 40g mąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej Skórka otarta z połowy pomarańczy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Szczypta soli 100g serka typu Phi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...