składniki* 1 butelka żurku* 20-30 dag resztek wędlin poza kiełbasą * 20 dag żeberek lub kości wędzonych* 20 dag żeberek lub kości na zupę surowych* cebula* liście laurowe* ziele angielskie* 1 kostka bulionowa drobiową* przyprawa typu vegeta* majeranek* sól, pieprz* chrzan tarty Sposób wykonaniaUmyć żeberka, włożyć do garnka z wodą (3 litry wody), włożyć również żeberka lub kości wędzone, cebulę, liście laurowe, ziele angielskie,kostkę bulionową i łyżeczkę vegety, całość zagotować, zmniejszyć ogień ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...