Żurek poświąteczny czyli resztkowy

Żurek poświąteczny czyli resztkowy

Żurek poświąteczny czyli resztkowy

składniki* 1 butelka żurku* 20-30 dag resztek wędlin poza kiełbasą * 20 dag żeberek lub kości wędzonych* 20 dag żeberek lub kości na zupę surowych* cebula* liście laurowe* ziele angielskie* 1 kostka bulionowa drobiową* przyprawa typu vegeta* majeranek* sól, pieprz* chrzan tarty Sposób wykonaniaUmyć żeberka, włożyć do garnka z wodą (3 litry wody), włożyć również żeberka lub kości wędzone, cebulę, liście laurowe, ziele angielskie,kostkę bulionową i  łyżeczkę vegety, całość zagotować, zmniejszyć ogień ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mix smaku

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.