Delikatny biszkopt z samych białek

Delikatny biszkopt z samych białek

Delikatny biszkopt z samych białek

Przepis na : deser

Delikatny biszkopt z samych białek Składniki Przepis na cztery osoby 7 białek jaj 1 łyżka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru 5 łyżek oleju 7 łyżek maki tortowej szczypta soli Sposób przygotowania  Do schłodzonych białek  dodajemy szczyptę soli i ubijamy trzepaczką lub mikserem  na sztywną pianę.  Dodajemy partiami proszek do pieczenia, olej i cukier (ilość cukru można zmniejszyć do trzech łyżek), cały czas mieszając. Następnie nie używając  miksera, do  masy dodajemy mąkę i delikatnie m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Miód i pieprz

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

stolpen

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, jajko, krem, bita śmietana, mak, desery, deser, ciasto, ciasto z białek , ciasto z makiem, ciasta tortowe, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasto na niedziele, ciasta z kremami, ciasto z kremem, deser z owocami

Inne przepisy z Miód i pieprz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.