Naleśnikowo-bananowe finger food

Naleśnikowo-bananowe finger food

Naleśnikowo-bananowe finger food

Co powiecie na naleśnikowe finger food, małe co nieco, idealne na rozpoczęcie dnia? Jeśli poprzedniego dnia usmażymy naleśniki, a potem je tylko podgrzejemy w mikrofalówce, to przygotowanie śniadania nie zajmie nam więcej niż 5 minut. Tyle potrzeba, aby na naleśnikach rozsmarować masło orzechowe lub nutellę, położyc na nim obranego banana, zwinąć, pokroić na cząstki na jeden kęs, zanurzyć w jogurcie i zjeść! Pycha!! Proste, szybkie i zdrowe)   Składniki na ok 8 naleśnikow( nam będą potrzebne tylko ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dieta bananowa

Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.

Czytaj dalej...

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bananowe, naleśnik, naleśniki, masło orzechowe, banan, pieczenie, jogurt, cynamon, miód, mąka, śniadanie, jogurtu, zdrowe, nutella, śniadania, jajko, proste i szybkie przepisy, mleko w proszku, szybkie śniadanie, zdrowe śniadanie

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Ola, 8 kwietnia 2013 02:20:52

takie w sumie bananowe sushi :D

teenager ;), 8 kwietnia 2013 07:45:38

mmm pychotka !! banan i naleśniki <3

whiness, 8 kwietnia 2013 08:04:47

Idealne dla miłośników naleśników... Czyli między innymi mnie ;)

aga, 8 kwietnia 2013 10:59:20

O jak pysznie! Śniadanie idealne!

Antenka, 8 kwietnia 2013 11:57:06

cudo! pycha:)

kuchcikOla, 8 kwietnia 2013 19:38:47

wszystko co najlepsze :) rozkosz dla podniebienia!

Roz Airad, 8 kwietnia 2013 23:17:46

pycha ;d

Vica in cucina, 11 kwietnia 2013 15:20:00

Tu lo sai che anche da me le Crepes si chiamano "Nalisnici"-- ma più che alltro in dialetto moldavo.. perché deriva dal russo: "Nalisniki"... Sono così presa da questa ricetta che hai proposto che non esiterò un attimo a farla questo weekend, sei davvero bravissima, un idea molto interessante!!!