Pierogi z makiem i kasztanami w sosie migdałowym

Pierogi z makiem i kasztanami w sosie migdałowym

Pierogi z makiem i kasztanami w sosie migdałowym

Pierwszy raz spróbowaliśmy je na Festiwalu Pierogów... od razu obiecaliśmy je sobie na naszą Wigilię I oto są: Pierogi z makiem i kasztanami w sosie migdałowym SKŁADNIKI: 100 g maku 1 szklanka mleka po 1 łyżce: masła, miodu, cukru kilka pieczonych kasztanów kilka posiekanych orzechów włoskich  1 żółtko 200g mąki pszennej gorąca woda olej sos migdałowy (100 g płatków migdałowych, 2 krople aromatu migdałowego, łyżka miodu, 150ml śmietany)   Farsz: Mak opłukać i wsypać go do garnka, zalać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarciochaKucharzy

Autor

marciochakucharzymarciochakucharzy

Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, mak, sosy, miód, orzechy, przepisy na święta, orzechy włoskie, ciasto, obiad, ciasto z makiem, ciasto z orzechami, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto

Inne przepisy z MarciochaKucharzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.