Pierogi z burakiem i kozim serem

Pierogi z burakiem i kozim serem

Pierogi z burakiem i kozim serem

Przepis na : kolacja

Pierogi w Polsce zna każdy. Nie muszą być jednak tylko z kapustą i grzybami, mięsem, czy ruskie. Raz na jakiś czas warto zdecydować się na inne nadzienie, które to tradycyjne danie uczynią wykwintnym! Do przygotowania pierogów z burakiem i kozim serem potrzebujemy: 500g. mąki do pierogów (Poznańska typ 500) 250ml. maślanki Duży burak Dwie gruszki Kozi ser Jałowiec Oliwa z białej trufli Olej Sól Mąkę wraz z solą przesiewamy. Dodajemy maślankę i wyrabiamy ciasto, aż będzie odchodziło od dłoni. Ciasto przykrywa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarcinChef

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Autor

Marcin SosnowskiMarcin Sosnowski

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, buraki, burak, gruszka, ser, trufle, ciasto, mus, przepisy na święta, mięso, pieczone buraki, grzyby, kapustą, pierogi z mięsem, kolacja, obiad, ser biały, ciasto z gruszkami, pierogi z kapusta i grzybami, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, mięsa pieczone, bez pieczenia, dania bez mięsa, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, mięso duszone, proste ciasto, pyszne ciasto

Inne przepisy z MarcinChef

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.