Pierś kurczaka duszona z figą i winem podana z pieczonym karmelizowanym burkiem i cytrynowo- miętowym ryżem

Pierś kurczaka duszona z figą i winem podana z pieczonym karmelizowanym burkiem i cytrynowo- miętowym ryżem

Pierś kurczaka duszona z figą i winem podana z pieczonym karmelizowanym burkiem i cytrynowo- miętowym ryżem

Przepis na : obiad

  Kolejny obiad w chorwackim, figowym stylu w którym się zakochałam i który kolejnego dnia, na prośbę innych, musiałam powielić chociaż miałam szczerą ochotę wymyślić nowe danie lub nie gotować wcale. Uparli się! Składniki (na 3 porcje): 500 gram piersi kurczaka  10 fioletowych fig 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina szczypta soli i pieprzu  sok z cytryny  rozmaryn łyżka oliwy z oliwek Karmelizowane buraki: 2 upieczone w folii buraki  2 łyżki posiekanej mięty lampka czerwonego wyt... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.